Home

Consulatul General al României la Sydney

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

Din motive tehnice, liniile de telefon fix ale Consulatului momentan nu functioneaza.

Adresa:  Ground Floor/83 York Street, Sydney CBD 2000

Telefon call-center: +61 2 92993764 - apelarea acestui număr transferă apelul dvs. la call-center-ul Ministerului Afacerilor Externe, București 

Website call-center: https://informatiiconsulare.ro

Informații consulare: https://econsulat.ro

Fax: +61 2 92793415

Web: sydney.mae.ro

E-mail: sydney@mae.ro 

Această adresă de e-mail utilizată de consulat este NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. 

Telefon de urgență: accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar+61 401 55 88 44. La aceast număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

NOTĂ:

Numeroasele solicitări telefonice ale cetățenilor români și străini fac imposibilă preluarea tuturor apelurilor. De aceea, vă rugăm să folosiți celelalte mijloace de comunicare, cu precădere e-mail-ul pentru contactarea consulatului și, respectiv, obținerea informațiilor de interes.

 

Program de lucru cu publicul:

Acte notariale (procuri, declarații etc.) cetățenie, documente de călătorie (titluri de călătorie, pașapoarte), acte de stare civilă ( pentru obținerea certificatelor de naștere, căsătorie, deces românești), obținerea de acte din România, alte servicii consulare:

luni-joi: 09.30 - 16.00, în baza programării, cu excepția sărbătorilor legale din România și Australia.

Vinerea se desfășoară alte activități în circumscripția consulară, în funcție de calendarul stabilit de conducerea Consulatului General pentru întâlniri cu membri ai comunității române.

Serviciile consulare se solicită cu programare prealabilă, la https://econsulat.ro sau la adresa de e-mail: sydney.consul@mae.ro

 

Ghișeul consular online

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în străinătate pot accesa site-ul https://econsulat.ro pentru a solicita serviciile consulare de care au nevoie.

Portalul Extern al Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC) asigură:

 

1. Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;

2. Accesul facil, indiferent de locație și timp, la informațiile de care aveți nevoie într-un mod eficient și transparent;

3. Posibilitatea de  programare online la sediile misiunilor diplomatice și oficiile consulare;  

 

DOCUMENTE DE CĂLĂTORIE

Pentru a verifica dacă pașaportul dumneavoastră a sosit la oficiul consular, vă rugăm să accesați http://sydney.mae.ro/cauta-pasaport  (sau pe pagina principală pe butonul PASAPOARTE PRIMITE la SECTIA CONSULARA, din partea dreaptă jos) și introduceți codul numeric personal (CNP) și prima literă a numelui de familie.

În cazul în care este vorba despre pașaportul copilului dumneavoastră, va trebui să introduceți codul numeric personal al copilului și prima literă a numelui său de familie.

Eliberarea pașapoartelor se face în programul de lucru cu publicul.

 

VIZA ROMÂNĂ

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania vor accesa portalul http://evisa.mae.ro/ unde vor fi completate și încărcate în aplicație toate informațiile solicitate.

 

EN: Foreign citizens, requesting visa services, are advises to check the website: http://evisa.mae.ro/ and proceed by filling in the application form and uploading the required documents. 

 

Calendar zile nelucrătoare pentru anul 2019

 

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
26 aprilie 2019 (Vinerea mare), 28-29 aprilie — Paștele
1 mai — Ziua Muncii

1 iunie - Ziua Copilului
16 iunie (duminică), 17 iunie (luni) — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Sărbătorirea Zilei Naționale în Queensland

25.10.2016

Consulatul General anunță celebrarea Zilei Naționale în statul Queensland. Ceremonia va avea loc în cadrul Festivalului Bucătăriei și…

Diaspora Start Up și RePatriot

13.10.2016

CG Sydney aduce în atenția tuturor celor interesați, faptul că Guvernul României a adoptat în data de 12 octombrie 2016 normele de aplicare a …

Programări online

30.09.2016

Consulatul General al României la Sydney aduce la cunoștința tuturor persoanelor interesate faptul că, începând cu data de 01.10.2016, o data …